Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

bugr napsal(a):

no já chtěl jít v PRG do toho uvnitř na T2 a to jde taky? Jsem myslel, že tam musím s LK, s Visa jen do fast track. Ale radši bych byl už za bezpečnostní kontrolou.  přece jen otevírají v 5 a já letím v 6:10 :)

účet u LK slouží jen k tomu, že se můžeš podívat na tvoji historii vstupů. Pro samotný vstup není vůbec potřeba.

1 Citovat

Účet u LK slouží hlavně k tomu, aby se zákazník naštval. Nejde na jeden e-mail registrovat víc karet, nejde v appce hledat salonky bez registrace (u appky PriorityPass od stejné firmy to jde), nejde v tom registrovat dodatkovou kreditku atd. Někdy dokonce ohledně zbývajících vstupů hlásí nesmysly.

0 Citovat

ze zoufalství jsme zkusil přidat na konec hesla * a najednou to funguje. No že by to tam měli v požadavcích? :D :D

Mě matete, jakože se s tím jebu zbytečně? Jsem měl za to, že v aplikaci uvidím nejbližší salónek, info jestli tam můžu zdarma... jakože to je apka k něčemu.

0 Citovat

Mám zkušenost s novou kartou naprosto opačnou. Přišla mi nová karta a použité LK vstupy se mi ukázaly i u té nové (RB), takže smůla :-D To bych ty karty ztrácel co 3 měsíce :-D

Bugr: bezpečnostní kontrola u Fast Track salonku je max na 2min. a ke vetšině gejtům je to znatelně blíže :-) 

0 Citovat

Pri registraci do Loungekey aplikace musi být povoleny online platby protoze si jakoby strhnou dolar ktery pak vrátí. Dobre je taky registrovat pres odkaz z banky

1 Citovat

banka žádný odkaz nebmá, jen na nějaký pdf kde je qr kód. Ale problém byl ve tvrobě hesla, i když písou velký písmeno, číslovku, systém mi to vyhodnotil zeleně, tak to šlo uložit až když jsme přidal *. U debilů na dvorečku, zabitá hodina kdy jsem mohl kkrásně prokrastinovat.

0 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Mám zkušenost s novou kartou naprosto opačnou. Přišla mi nová karta a použité LK vstupy se mi ukázaly i u té nové (RB), takže smůla :-D To bych ty karty ztrácel co 3 měsíce :-D

Bugr: bezpečnostní kontrola u Fast Track salonku je max na 2min. a ke vetšině gejtům je to znatelně blíže :-) 

S tou rychlostí přes bezpečnostní kontrolu u salonku bych byl opatrný. Přes den jsem tam zažil už i tolik lidí, že jsme tam byli skoro 10 minut.

A před 2 týdny jsem odcházel z Erste o půl šesté ráno a byly na bezpečnostní kontrole asi 4 lidi. Pak stačí jeden dva lidi, co začnou krámovat věci z tašek a je to hned na několik minut. 

0 Citovat

no právě, radši bych prošel kontrolu a pak se šel v klidu se nažrat :) Než tam sedět nervózně a hlídat jestli se tam netvoří fronta, těch odletů je ráno opravdu mraky.

0 Citovat

Asi úplně dementní dotaz, protože salónky jsou primárně pro klid, ale není součástí některého i dětský koutek? 😃

0 Citovat

V Erste něco takovýho je, myslím.

1 Citovat

fast track salonek..

https://www.prg.aero/sites/defau...nge041.jpg

1 Citovat

Hrají si tam děti a také tam odkládají opilce na vystřízlivění...

7 Citovat

jinakdíky za rady, snad mě s tou LK do toho erste salonku ráno pustí. stejně asi jíst nebudu, v 5 ráno fakt nesnídám :)

0 Citovat

Ridder napsal(a):

Asi úplně dementní dotaz, protože salónky jsou primárně pro klid, ale není součástí některého i dětský koutek? 😃

Ve Vídni je určitě. Ale nevím, jestli nemluvíte jen o Praze. 

0 Citovat

Ridder napsal(a):

V Praze je v EP i v MasterCard, i kdyz po rekonstrukci jsme tam jeste nebyli, ale mel by tam byt.

V EP je vpravo od vchodu uplne na konci, par hracek a televize s pohadkami, nas junior to ocenuje, vzdycky je tam par deti. V MasterCard byvala samostatna mistnost, tam byvalo deti mene, vetsinou jsme tam byli sami.

0 Citovat

Všem díky. Nejčastěji lítáme z Vídně a Bratislavy. Už pár let jsem právě v salonku nebyl, protože dětský koutky jsou normálně na letišti a vůbec jsem nečekal, že budou v salonku. Půjdeme zkusit Vídeň :) O Bratislavě si iluze nedělám.

0 Citovat

Moonimaa Lounge, Velana International Airport (MLE)

Salónek se nachází ve veřejné části vnitrostátního terminálu, je to vedlejší budova u mezinárodního terminálu. Je dobré si ponechat časovou rezervu před mezinárodním letem, sice je to pár minut chůze, ale na bezpečnostní kontrole byla docela dlouhá fronta, pak jsou teprve přepážky na odbavení. U vstupu do salónku stačilo nahlásit leteckou společnost, číslo letu si obsluha dohledala. Vstup je striktně na 2 hodiny, sice nás bylo v salónku málo, ale stejně obsluha procházela, měla dokonce vytištěný plánek s místy v salónku a kontrolovala lísteček s časem obdrženým při vstupu, místo, kde sedíme, si označila do plánku...

S čím je ale nutné počítat, jídlo je dispozici pouze ve vybraných časech. Snídaně končila v 11:30, poté bylo úplně všechno jídlo uklizeno, k dispozici bylo pouze pití. Přesně ve 12:30 začínal oběd. Jídlo dobré, polévka, několik teplých jídel. Bez alkoholu, nealko v malých plechovkách. Salónek doporučuji.

img-20250515-123119275.jpg
img-20250515-123140517.jpg

0 Citovat

VIP lounge Bergamo :

Využil jsem na pozvání přes PP a pouze z důvodu velké fronty na bezpečnostní kontrole (neexistuje jiný důvod k navštívení). Salónek úplně prázdný. Nabídka jídla fakt bída: obložené housky, nějaké sušenky, chipsy, pivo, nealko, prosecco.

Vedle salonku je Fast track průchod pro držitele MC gold (je tam čtečka karet). Zkoušel někdo se zlatou RB?

img-7438.jpg
img-7439.jpg
img-7442.jpg
img-7441.jpg
img-7440.jpg
img-7443.jpg

0 Citovat

TIA (Tirana) Scandberbeg VIP Lounge.

Navštíveno na LK. Pozdě večer - pár teplých jídel (rýže, těstoviny, kuře, masový koule), plechy s focacciou atd., saláty - zelenina + ovoce. Velký výběr moučníků, značkový alkohol, víno, dobré nealko, čaje, dobrá káva. Doplňování probíhalo průběžně. Překvapil mě interiér lounge - moderní design, čistota (na místní poměry překvapivé). Zřejmě ještě neobjeveno insta blbečky, neboť tam bylo asi pět lidí, ačkoliv odletová hala byla narvaná k prasknutí.  

3 Citovat

Ahojte, já jsem v tomhle úplný laik, tak se omlouvám předem za svůj dotaz. Mám novou kreditku u RB. Co musím udělat, abych měl přístup do VIP sálonku? Díky moc:)

0 Citovat

Přečíst si tuto diskusi a v ní najít odpovědi na své dotazy.

5 Citovat

nemusíš udělat nic, vezmi ji s sebou, ukaž při vstupu do salonku a je to. Nebo si stáhni Lounge Key, kartu tam zadej a pak uvidiš, kolik máš vstupů a kolik jsi už použil. Ke vstupu pak nepotřebuješ plast ale QR kód z LK aplikace. Funguje to jednduše

1 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

VIP lounge Bergamo :

Využil jsem na pozvání přes PP a pouze z důvodu velké fronty na bezpečnostní kontrole (neexistuje jiný důvod k navštívení). Salónek úplně prázdný. Nabídka jídla fakt bída: obložené housky, nějaké sušenky, chipsy, pivo, nealko, prosecco.

Vedle salonku je Fast track průchod pro držitele MC gold (je tam čtečka karet). Zkoušel někdo se zlatou RB?

Uvnitř je HelloSky na úplně jinym levelu. Zrovna odtud jdu, jídlo i pití super.

Ten fast track nebere ani world (KB) ani gold (RB), tak jsme šli kolem, ale fronta jen tak na pět minut.

1 Citovat

Coinneach napsal(a):

Ahojte, já jsem v tomhle úplný laik, tak se omlouvám předem za svůj dotaz. Mám novou kreditku u RB. Co musím udělat, abych měl přístup do VIP sálonku? Díky moc:)

V mobilní aplikaci RB je u karty přesně popsáno jaké nabízí služby. Co si pamatuji, tak na zlatou kreditní kartu Master Card od RB jsou 2 vstupy v rámci Lounge key (které salónky LK podporuje najdeš v aplikaci, nebo webu Lounge key) a neomezený vstup do Master Card Lounge na terminálu 1 v Praze, na salónky ve Vídni a Bratislavě

0 Citovat

Jsou tam tuším 4 vstupy na kartu.

0